Undervisning til trailerkørekort på rolig køreskole

Modtag undervisning og kør med læs, heste eller campingvogn med dit B/E-kørekort

Ønsker du at modtage undervisning til trailerkørekort? Du er havnet det helt rette sted. Men Den Rolige Køreskole ligger i Ølstykke, så mange af vores elever kommer fra de omkringliggende byer, herunder Jyllinge, Stenløse, Slangerup og Frederikssund. Men fordi der er så få køreskoler i hovedstaden, der underviser i trailerkort, kommer mange af vores elever også fra København og Nordsjælland.​

Derfor er vi Den Rolige Køreskole

Hos Den Rolige Køreskole kan du modtage undervisning til trailerkørekort, og vi tager det i dit tempo. Vælger du os, vil du få en venlig, tålmodig og ikke mindst rolig kørelærer. Det kan være svært at lære nyt stof, og det har vi fuld forståelse for. Mange af vores elever har brug for at få tingene forklaret flere gange, før de føler sig sikre i stoffet. Og det er helt normalt. Hos os tager vi tingene med ro.

På den måde skal vi nok sørge for, at du bliver klædt godt på til køreprøven. Undervisningen forgår i en Citroen ë-SpaceTourer tilkoblet en Eduard trailer. Bilen har automatgear, så du skal derfor ikke bekymre dig om koblingspunktet, når du skal koncentrere dig om at bakke om hjørner.

Hvad er et B/E-kørekort?

Når du tager trailerkort, skal du finde ud af, hvor stort et læs, du har behov for at kunne køre med. Med et B/E-kørekort har du lov til at køre med en trailer med en tilladt totalvægt på 3.500 kg.

Hvordan fungerer undervisning til trailerkørekort?

Medio 2018 blev de gældende regler for undervisning til trailerkørekort ændret. Du kan nu tage trailerkort med automatgear uden at få begrænsninger i dit kørekort. Dvs. at du ikke får kode 78 i kørekortet, og at du fremadrettet må køre med trailer koblet til en bil med både manuelt- og automatgear.

Vi giver dig et godt tilbud på dit trailerkort

Vi går ind for gennemskuelighed. Derfor tilbyder vi dig en samlet løsning: Alt Inklusiv. Når du vælger denne løsning, får du den undervisning, der som minimum er krævet af loven for at tage kørekort til trailer. Ud over det er gebyret til din første køreprøve og brug af vogntoget til prøven også inkluderet i vores samlede pris.

Undervisningen foregår i en elbil, og selve teoriundervisningen klares på en enkelt aften og vil tage 3 timer.

Teori: Cedervej 24, 3650 Ølstykke.
Kørsel: Parkeringspladsen ved OK-tanken / Coop 365 på Ørnebjergvej 1

stars

Vi er godt bedømt

Hvad siger vores elever?

5 stjerner med pil op fra ponymor, der skulle bruge trailerkørekort.

Hvis du er i tvivl om hvilken køreskole du skal bruge for at erhverve dig et trailerkort (og sikkert også alm. kørekort) så vælg Nikolaj og Den Rolige Køreskole. Både det faglige niveau OG serviceniveauet er helt i top. Læs mere

Trine Kjær
Via Google

Den Rolige Køreskole lever fuldt ud op til sit navn.

Rolig og behagelig kørerlærer der klarer teori, kørsel og prøver med en afslappet og proffesionel stil.
Jeg har selv taget Trailerkort og kan klart anbefale Den Rolige Køreskole. Læs mere

Esben
Via Google

Kan klart anbefale den rolige køreskole

Jeg har taget trailerkørekort hos den rolige køreskole. Forløbet er behageligt og Nikolaj forbereder en godt til prøven. Kan klart anbefale den rolige køreskole. Læs mere

Steen Kruse

Via Google​

Kan klart anbefale den rolige køreskole

Jeg har taget trailer kørekort hos Nicolai. Kan klart anbefale den rolige køreskole. Super rar og god kørelærer. Nemt at lave aftaler om køretider, og hurtig igennem forløbet. Læs mere

Mathias

Via Facebook

Jeg kan virkelig anbefale den rolige Køreskole

Jeg kan virkelig anbefale den rolige Køreskole😉
Nicolaj er virkelig en god kørelærer og når det så ovenikøbet være nogle super hyggelige køretimer – så kan det ikke være bedre😁
Jeg troede aldrig, at jeg skulle komme til at bestå køreprøven – men med god støtte fra Nicolaj bestod jeg første gang. Læs mere

Tina

Via Facebook

TAK til Nikolaj og Simone, for at gøre det til en behagelig oplevelse

TAK til Nikolaj og Simone, for at gøre det til en behagelig oplevelse at tage kørekort. Inden jeg skiftede til den rolige køreskole og fik Nikolaj som kørelærer, havde det med at tage kørekort for mig været et ubehageligt forløb fyldt med angst, og måtte desværre ende med en sygemelding på 5 måneder. At tage kørekort med angst virkede til sidst som en umulig opgave, indtil at jeg tilfældigvis faldt over den rolige køreskole. Den rolige køreskole lever bestemt op til navnet Læs mere

Le Holm

Via Facebook

Trailerkørekort - prispakke

Kørekort til trailer

5.900,-​

Teoriundervisning, 4 lektioner

Kørelektioner, 6 lektioner

Gebyr til staten for praktisk køreprøve

Brug af vogntoget til køreprøven

Alt Inklusive trailerkørekort

Gratis online teoribog

Prisliste for undervisning til kørekort til trailer

Ønsker du at betale hver enkelt del separat, fremgår priserne herunder.

Hvis du vil sammenligne Den Rolige Køreskoles priser på trailerkørekort med priserne hos andre køreskoler i Ølstykke, Jyllinge, Frederikssund, Hillerød, Roskilde, Stenløse eller Slangerup, skal du undersøge om deres pris også inkluderer gebyr til Færdselsstyrelsen og brug af vogntoget til 1. køreprøve.

Alle priser er inkl. 25 % moms, undtaget gebyret til staten, som er momsfrit.

  • Teoriundervisning, 4 lektioner — 1.600,-
  • Kørelektioner, 6 lektioner — 3.600,- (man-fre kl. 06.30 – 18.00)
  • Ekstra kørelektion á 45 min. — 600,- (man-fre kl. 06.30 – 18.00)
  • Tillæg pr. lektion á 45 min. — 150,- (hverdage kl. 18.00-23.00)
  • Tillæg pr. lektion á 45 min. — 200,- (lør/søn/helligdage)
  • Gebyr til staten for praktisk køreprøve — 360,-
  • Brug af vogntoget til køreprøven — 1.000,- (i Frederikssund)
  • Normalpris for kørekort — 6.560,- (inkl. 4 teorilektioner, 6 kørelektioner, gebyr til staten, brug af vogntog til 1. køreprøve)

Alt inklusive trailerkørekort — 5.900,-

Alt du skal vide om trailerkørekortet

Køreprøve trailerkørekort

Køreprøven til stor trailer afholdes normalt i Frederikssund. Den dag skal du normalt møde på Holmensvej 8 i Frederikssund, i bunden af Scanias parkeringsplads.

Du vil blive bedt om at frakoble traileren og bakke skolebilen op ved siden af traileren. Nu starter køreprøven, og du kører frem foran traileren, og bakker vha. spejle og bakkamera så tæt på traileren, at du kan sammenkoble vogntoget. Du kontrollerer derefter sammenkoblingen, og at lyset virker. Derefter beder den sagkyndige dig kontrollere nogle ting ved traileren/sammenkoblingen, f.eks. om dæk, rammen, lyset, driftsbremsen, parkeringsbremsen osv. er i orden. Derefter kører I en tur på mindst 25 minutter. Undervejs skal du vise, at du følger gældende færdselsregler, og at du selvfølgelig stadig laver gode orienteringer – også ved at dreje hovedet.

Du skal huske, at der gælder en maksimal hastighedsbegrænsning på 80 km/t for vogntoget, da traileren ikke er godkendt til tempo 100. Du vil blive bedt om at bakke højre om et hjørne. Husk god orientering og blinklys undervejs. Du har 3 forsøg i alt, hvis bakningen ikke går som planlagt i 1. forsøg. Husk dog altid at stoppe i god afstand til forhindringer.

Du finder den vigtigste teori i den gratis teoribog. F.eks. kan du se registreringsattesterne for skolebilen og traileren, så du kan undersøge, om bil og trailer lovligt kan sammenkobles. Bemærk at det ikke er reglerne for trailerkørekort, der menes, men om bilen rent fysisk kan og må trække traileren. I registreringsattesten for bilen kan du se, at påhængskøretøjets største tilladte totalvægt med bremser er 1.000 kg. Traileren har en faktisk totalvægt på 800 kg, så vægtmæssigt er sammenkoblingen i orden, når der kun ses på, om selve bilen må trække traileren. Både bil og trailer er godkendt med synsfri sammenkobling.

​Hvis du er i tvivl, om du står med de rigtige registreringsattester, skal du kontrollere, om de passer til hhv. bilens og trailerens nummerplade. Vogntoget må samlet højst være 18,75 meter langt. Skolebilen og traileren er samlet 10,1 meter langt

Lægeerklæring

Når du ønsker at modtage undervisning til trailerkort, også kaldet b/e kørekort, er det en udvidelse af dit nuværende kørekort (du skal have kørekort til bil i forvejen og være fyldt 18 år). Derfor kræves der en lægeerklæring.

Husk at bestille tid til en lægeerklæring hos din egen læge hurtigst muligt, dog ikke tidligere end 3 måneder før du begynder til teori. Medbring pasfoto til lægen. Lægeerklæringen medbringes gerne til teori eller hurtigst muligt derefter. Når lægeerklæringen er modtaget, afleverer vi den til Borgerservice, som godkender den. Derefter kan jeg bestille en køreprøve.

Hvis din læge har lavet bare den mindste kommentar i din lægeerklæring, kan Borgerservice ikke godkende den indenfor de normale 3-4 dage, men er nødt til at sende den forbi Færdselsstyrelsen for at blive godkendt. Dette kan ofte forlænge sagsbehandlingen med 4-8 uger. Færdselsstyrelsen kan kontaktes på 72 21 88 99.

Du skal ikke til teoriprøve men bliver i stedet bedt om at kontrollere nogle ting ved traileren/sammenkoblingen til køreprøven.

Regler for kørsel med stor trailer 2018 (fra politiets hjemmeside)

Hvilken type trailer må du køre med, når du har almindeligt kørekort til personbil?

Reglerne om hvilken type trailer, du må køre med afhænger af, hvornår du har erhvervet dit kørekort.

Hvis dit B-kørekort er erhvervet efter maj 2009, må du køre med trailere på 750 kg eller under, hvis bilen er godkendt til det. Derudover må du køre med trailer, hvis summen af bilens tilladte totalvægt og trailerens tilladte totalvægt tilsammen ikke overstiger 3.500 kg.

Hvis dit B-kørekort er erhvervet før maj 2009, gælder der særlige regler:

Overstiger summen af den tilladte totalvægt ifølge bilens og trailerens registreringsattester 3.500 kg, og overstiger trailerens tilladte totalvægt samtidig 750 kg, skal du se på, hvad der er anført på bilens registreringsattest under “Påhængskøretøj med bremser”.

Er denne vægtgrænse lavere end trailerens tilladte totalvægt, bruger man den og lægger den sammen med bilens totalvægt. Overstiger den sammenlagte vægt ikke 3.500 kg, kan du lovligt køre bilen med traileren med dit B-kørekort.

Du skal desuden være opmærksom på, at både bil og trailer altid skal være godkendt til synsfri sammenkobling, og at du skal medbringe registreringsattesterne eller kopi af dem under kørslen.

Mulighed for rutinetimer

Har du brug for at få en genopfriskning? Så kan du få det hos Den Rolige Køreskole i Ølstykke.

Vi tilbyder førstehjælpskursus

Vælger du Den Rolige Køreskole får du et førstehjælpskursus inklusive i prisen.

Fokus på rolig læring

Vi tror på at læring hos køreskoleeleven opnås bedst ved at tage det i hvert enkelt elevs tempo.

Hvornår er det nødvendigt med undervisning til trailerkørekort?

Hvis summen af den tilladte totalvægt af din bil og trailer overstiger 3.500 kg, skal du have et lovpligtig trailerkørekort (kategori B/E) for at køre med traileren. For at få et lovpligtig trailerkørekort skal du gennemføre fire teorilektioner, seks praktiske timer og en praktisk prøve. Med et trailerkørekort kan du køre med bil og trailer, hvor bilens tilladte totalvægt ikke er over 3.500 kg, og hvor trailerens tilladte totalvægt ikke overstiger 3.500 kg.

Udvidelse af B-kørekortet i stedet for trailerkørekort

Et B+ kørekort giver dig ret til at køre med bil og trailer med en samlet totalvægt på op til 4.250 kg, uanset om anhængerens totalvægt overstiger 750 kg. Undervisningen til B+ følger samme plan som undervisning til erhvervelse af trailerkørekort (B/E). Desuden vil de praktiske køretimer og prøven kunne foregå i bil efterspændt en trailer.

Hastighed ved kørsel med trailer

Du skal som udgangspunkt følge de almindeligt gældende hastighedsgrænser, når du kører med trailer. Der gælder dog en række særregler for kørsel med trailere (og campingvogne).

Almindelige trailere (og campingvogne)

Du må aldrig køre hurtigere med almindelige trailere (og campingvogne) end 80 km/t på motorveje og 80 km/t uden for byzone. De fartgrænser skal du holde dig til, også selvom der er skiltet med højere hastighedsgrænse. Du må i byzoneområde køre med 50 km/t, du må dog følge en evt. højere lokal hastighedsgrænse op til 80 km/t.

Tempo 100-godkendte trailere (og campingvogne)

Du må aldrig køre hurtigere med Tempo 100-godkendte trailere (og campingvogne) end 100 km/t på motorvej eller 80 km/t på motortrafikvej og landevej. Du skal have Tempo 100-godkendelse til at køre i Danmark, og hvis du vil køre i Tyskland

Frakendelse for at køre for hurtigt med trailer

Hvis du kører mere end 30% for hurtigt med en trailer spændt efter din bil, får du et klip i kørekortet. Hvis du kører mere end 40% for hurtigt, frakendes du førerretten betinget, hvis hastighedsgrænsen er over 30 km/t. Hvis hastighedsgrænsen er højst 30 km/t sker frakendelsen, hvis du kører mere end 60 % for hurtigt.

​Sådan forløber det, når du skal tage trailerkørekort

stjerner

5 ud af 5 baseret på

21 anmeldelser fra Facebook

Tag kørekort hos en kørelærer fra Den Rolige Køreskole i Ølstykke nær Jyllinge og Frederikssund

Se flere anmeldelser fra Facebook

Jeg kan varmt anbefale den rolige køreskole

"Grundet Nikolajs rolige sind, samt hans evne til at lærer fra sig fik jeg kørekortet i hus på små 3 måneder..."

Josephine Helena Olsson

Nikolaj er super venlig, tålmodig og dygtig

"Jeg kan helt klart anbefale Den Rolige Køreskole! Det er en køreskole, der bestemt lever op til sit navn, da hele oplevelsen/processen omkring at tage kørekortet, netop har været meget rolig og tryg..."

Sarah Mynte Lis Madsen

Super gode kørelærere

"Ville helt klar anbefale at tage kørekort her. Super god kørerlære der er forståelig og har en tålmodighed til at oplære dig😊"

Tobias Sørensen

Den rolige køreskole

Cedervej 24, 3650 Ølstykke

Klik her for rutevejledning

Telefon: 42 65 00 07

E-mail: nikolaj@denrolige.dk

CVR​: 27605281

​Det er også muligt at betale med Pensopay.

mastercard1[1]

Kontakt

Kørsel foregår i tidsrummet:
Mandag – torsdag: 06.30 – 17.00

Fredag: 06.30 - 14.00

Der​ tages forbehold for eventuelle ændringer.

Telefontider​:

Mandag - torsdag: kl. 07-19.

Fredag - søndag: lukket.