Alt det praktiske

Samtykkeerklæring

Hvis du er under 18 år, så skal dine forældre give samtykke til, at du kan modtage teori og køretimer i forbindelse med kørekort. 

Lægeerklæring

En måned før du begynder til teori, skal du huske at bestille tid hos din egen læge, så du kan få en lægeerklæring.
​Inden du møder op hos lægen, skal du udfylde dette skema: EG Selvbetjening (egki.dk).

Lægeerklæringen skal helst medbringes til første teorilektion, og ellers hurtigst muligt. Medbring et godkendt pasfoto til første teorilektion

Teori med indlagt førstehjælpsundervisning:

Teoriundervisningen strækker sig over en periode på 10 uger. Hvis dit hold starter en mandag, følger du teorien om mandagen, og hvis dit hold starter en tirsdag, følger du teorien om tirsdagen. Hvis dit hold fx starter kl. 16.30, er det samme tid hver uge.  Når du har valgt en startdato på forsiden, kan du se hele dit teoriforløb i online-kalenderen. Det er gratis at tilmelde sig ”Teori-intro”, som er den første teoriaften. Når du har betalt det fulde beløb, eller har lavet en delbetaling på den første 1/3 af beløbet, kan du booke førstehjælp, manøvrebane og faktisk også køretimer. Teori- og førstehjælpsundervisning foregår i lokalet på Cedervej 24, 3650 Ølstykke.

Manøvrebane:

Når du har været til teori 2 gange, skal du på manøvrebane, også kaldet kravlegård. Din kørelærer eller Simone afhenter dig på parkeringspladsen ved OK-tanken / Coop 365 på Ørnebjergvej 1. På manøvrebanen vil du blive undervist i, hvordan bilen grundlæggende betjenes, blive i stand til at bruge kobling, gear og rat, så du kan gennemføre nogle forskellige øvelser, der skal give dig en fornemmelse for, hvordan det er at køre bil. Bortset fra ved korte instruktioner, er du alene i bilen. 

Din kørelærer guider dig over radioen, og ellers er det ”learning by doing”. At lære at betjene en bil er en meget praktisk ting.

Køretimer

Når du har været på manøvrebane, skal du ud og køre med din kørelærer i skolebilen. Køretimerne starter og slutter på parkeringspladsen ved OK-tanken / Coop 365 på Ørnebjergvej 1.

Første gang du skal ud at køre, kører din kørelærer bilen hen på en stille vej, hvor du bliver instrueret i, hvordan sæde, rat og spejle indstilles korrekt i skolebilen.

Vi øver gearenes placering og repeterer proceduren for igangsætning fra vejkanten. Nu er du parat til din første køretur på almindelig vej.

Det er helt normalt at være spændt og nervøs i starten. Husk at din kørelærer ikke forventer, at du er verdensmester fra den første kilometer. Øvelse gør mester!

Anden gang du skal ud at køre, repeterer vi øvelserne fra første gang, og bygger videre på dem. Niveauet stiger stille og roligt i takt med din indlæring.

Du skal mindst køre 16 kørelektioner á 45 min. De køres normalt som dobbeltlektioner, undtaget mørkekørslen (kørsel i lygtetændingstiden), den køres som en enkeltlektion. Mørkekørslen må tidligst finde sted 1 time efter solnedgang, eller senest 1 time før solopgang. 95 % af vores elever har brug for ekstra kørelektioner, for at være helt klar til køreprøven.

Teoriprøve

Når du har gennemført teoriundervisningen, har kørt 14 kørelektioner, og din lægeerklæring er blevet godkendt af Borgerservice, kommer du til teoriprøve – forudsat at du er blevet så god, at du med stor sandsynlighed kan bestå teoriprøven. Dette kræver, at du laver mange evaluerende teoriprøver på egen hånd.

Det tilstræbes, at du kan komme til teoriprøve nogle få dage efter den sidste teoriaften. Det kræver dog, at din lægeerklæring er blevet godkendt nogle uger inden, så det kan times med eventuelle ventetider på teoriprøver.

Udgangspunktet er, at du kommer til teoriprøve hos Færdselsstyrelsen i Frederikssund på Falkenborgvej 5.

Der vil teoriprøven blive afviklet på en skærm, og spørgsmålene vil blive læst op. Du vil ikke kunne springe frem og tilbage i billederne.

Der vil være 25 billeder, og 2-4 ja/nej spørgsmål pr. billede. Du må højst have fejl i svarene til 5 af billederne.

Om du har sat 1 eller 4 krydser forkert i et billede gør ingen forskel. Hvis bare 1 kryds er sat forkert, tæller det som en billedfejl – som du højst må have 5 af.

Mød op til teoriprøven i god tid. Medbring ansøgning om kørekort og lektionsplanen. Din kørelærer udleverer disse kort tid før teoriprøven. Medbring pas. Hvis du tidligere har erhvervet traktorkørekort eller knallertkørekort, medbringes dette i stedet. Hvis du har en opholdstilladelse, skal denne medbringes.

Køreteknisk anlæg:

Når du har været til den sidste teoriaften, kan du komme på køreteknisk anlæg – også kaldet glatbane. Når du er midt i dit teoriforløb, aftaler vi hvilken dag, du skal på glatbane. Det vil typisk være få dage efter den sidste teoriaften. Det er dog en forudsætning, at du er blevet så god til at køre, at du vil kunne gennemføre øvelserne tilfredsstillende, få en god indlæring og en god oplevelse.

Du skal selv stå for transporten til:

FDM Sjællandsringen, Abildgårdsvej 17, Tjæreby, 4000 Roskilde.

Find en du kan køre med, eller tag fx bus 600s til Tune Kirke, og gå 2,5 km (30 min) til FDM Sjællandsringen. Kom i god tid. Hvis du kommer for sent, vil du blive afvist. I det tilfælde vil der være en egenbetaling på kr. 3.000,-

Husk din lektionsplan og ansøgning om kørekort. Bed din kørelærer udlevere det nogle dage inden du skal på køreteknisk anlæg. Det er klogt at booke en køretid et par dage før, du skal afsted. På den måde er du rustet bedst muligt, så du får en god og lærerig oplevelse på det køretekniske anlæg. Husk mad og drikke.

Køreprøve

Den gennemsnitlige elev har brug for mere end 16 kørelektioner. Din kørsel vil løbende blive evalueret, så du får en god fornemmelse af, hvilket niveau du er på, og om køreprøven er lige rundt om hjørnet.

Du vil først komme til køreprøve, når der er en stor sandsynlighed for, at du består. Den gennemsnitlige elev har brug for 3 ekstra dobbelte kørelektioner.

Din kørelærer kan først bestille en køreprøve til dig, når du har bestået teoriprøven. Du skal have været på køreteknisk anlæg inden køreprøven.

Du skal medbringe pas eller et tidligere erhvervet traktorkørekort/knallertkørekort. Hvis du har en opholdstilladelse, skal denne medbringes. Køreprøven foregår i Frederikssund, hvor du også har kørt de fleste af dine kørelektioner. Den dag, hvor du skal til køreprøve, mødes vi på parkeringspladsen ved OK-tanken / Coop 365 på Ørnebjergvej 1, 60 minutter før.

På den måde er der tid til at varme dig op inden køreprøven. Når du har hilst på den sagkyndige, vil han/hun kontrollere dit id, din ansøgning om kørekort og din lektionsplan.

Inden I skal ud at køre en tur, vil du blive bedt om at kontrollere nogle ting ved bilen, så du kan finde ud af, om bilen er i forsvarlig stand. Du finder en oversigt over de mulige spørgsmål og svar på siden om bilkørekort.

Køreturen tager 25-30 minutter. Undervejs vil den sagkyndige vurdere, om du kan køre bilen på en sikker og lovlig måde. Du vil blive bedt om at udføre en eller flere af følgende manøvrer: 3-punktsvending, u-vending, bakning om hjørne, parallelparkering og forlæns/baglæns parkering i bås.

Efter køreprøven får du straks at vide, om du er bestået. Vi kører tilbage til parkeringspladsen ved OK-tanken / Coop 365 på Ørnebjergvej 1, – forhåbentligt et kørekort rigere.

Tilmelding og brug af online-kalender til bookning af bl.a. manøvrebane og køretimer
​For at tilmelde dig et teorihold, skal du vælge en opstartsdato på forsiden. Under opstartsdatoen kan du se, hvilken kørelærer, der underviser i teori. Du ledes nu til siden GonDrive.com (Go n’ Drive).

Her skal du oprette dig som bruger af vores online-kalender. I den forbindelse skal du sætte kryds ved, at du accepterer ”Vilkår og betingelser” – læs dem først! Her står bl.a., at du har mulighed for at dele betalingen op i 3 dele uden ekstra omkostninger.

Når du er oprettet, skal du klikke på ”konto” og under bekræftelser trykke på ”SMS beskeder” og helst også ”Email”. På den måde får du besked ved ændringer, og vi vil kunne sende en velkomstbesked til dig.

Tryk nu på ”Hjem”, og find den dato i kalenderen, hvor du har tilmeldt dig. Du kan nu se din tilmelding til Teori-intro eller Trailer-intro.

Alt frem til nu er gratis, og du kan møde op til Teori-intro på den bookede dag, og følge holdet resten af tiden, forudsat at du betaler og booker resten af teorien inden 2. teoriaften.

Hvis du allerede inden opstart gerne vil have et struktureret forløb, kan du ca. 2 uger før Teori-intro betale, og dermed få mulighed for at booke førstehjælp, manøvrebane, og evt. den første køretime. Du kan først booke disse, nogle timer efter oprettelsen, da du først skal tildeles en kørelærer i systemet. 

Kørekort med omtanke

I samarbejde med omtanke-th.dk tilbyder Den rolige køreskole Kørekort med omtanke. Udover vores Alt inklusive forløb, indeholder ”Kørekort med omtanke” også et kort besøg af 2 dygtige terapeuter fra Omtanke-th.dk, hvor de fortæller lidt om, hvem de er, og hvad de kan hjælpe med. Er du udfordret i prøvesituationer, lider af angst eller har andre psykiske udfordringer, står Maria og Flemming klar til at hjælpe dig. Hvis du har modet og lysten til én 1:1 session med Maria eller Flemming i deres praksis i Frederikssund, tilbyder Den rolige køreskole at betale for én session, når du tager Kørekort med omtanke. Hvis du derefter har brug for flere sessioner, opnår du 15% rabat hos Omtanke-th.dk gennem vores samarbejde.

Mulighed for rutinetimer

Har du brug for at få en genopfriskning? Så kan du få det hos Den Rolige Køreskole i Ølstykke.

Vi tilbyder førstehjælpskursus

Vælger du Den Rolige Køreskole får du et førstehjælpskursus inklusive i prisen.

Fokus på rolig læring

Vi tror på at læring hos køreskoleeleven opnås bedst ved at tage det i hvert enkelt elevs tempo.

Den Rolige Køreskoles brug af personlige oplysninger (GDPR):

Som elev giver du dit samtykke til, at din kørelærer og Simone le Fevre Stavnskær, på vegne af Den Rolige Køreskole, må bruge dit cpr-nr. til bestilling af teoriprøve og praktisk prøve på www.koreprovebooking.dk.

Din fødselsdato, navn og adresse vil være anført på din lektionsplan. Dit cpr-nr., navn og adresse vil være anført på den ansøgning om kørekort, som skal bruges i uddannelsen jvf. kørekortbekendtgørelsen.

Cpr-nummeret vil ikke blive videregivet til andre, og vil blive slettet fra koreprovebooking.dk når køreuddannelsen er afsluttet eller af andre årsager bliver afbrudt. Lektionsplanen skal jvf. bilag 3 i Bekendtgørelsen om kørekort gemmes af køreskolen i 2 år efter endt køreuddannelse. Lektionsplanen vil blive opbevaret i et aflåst skab, efter 2 år vil den blive makuleret.

Dine kontaktoplysninger vil ligeledes blive brugt til regnskab og fakturering, disse vil blive opbevaret i et sikkert regnskabssystem og vil blive gemt i fem år jvf. bogføringsloven og herefter blive slettet.

stjerner

5 ud af 5 baseret på

21 anmeldelser fra Facebook

Tag kørekort hos en kørelærer fra Den Rolige Køreskole i Ølstykke nær Jyllinge og Frederikssund

Se flere anmeldelser fra Facebook

Jeg kan varmt anbefale den rolige køreskole

"Grundet Nikolajs rolige sind, samt hans evne til at lærer fra sig fik jeg kørekortet i hus på små 3 måneder..."

Josephine Helena Olsson

Nikolaj er super venlig, tålmodig og dygtig

"Jeg kan helt klart anbefale Den Rolige Køreskole! Det er en køreskole, der bestemt lever op til sit navn, da hele oplevelsen/processen omkring at tage kørekortet, netop har været meget rolig og tryg..."

Sarah Mynte Lis Madsen

Super gode kørelærere

"Ville helt klar anbefale at tage kørekort her. Super god kørerlære der er forståelig og har en tålmodighed til at oplære dig😊"

Tobias Sørensen

Den rolige køreskole

Cedervej 24, 3650 Ølstykke

Klik her for rutevejledning

Telefon: 42 65 00 07

E-mail: nikolaj@denrolige.dk

CVR​: 27605281

​Det er også muligt at betale med Pensopay.

mastercard1[1]

Kontakt

Kørsel foregår i tidsrummet:
Mandag – torsdag: 06.30 – 17.00

Fredag: 06.30 - 14.00

Der​ tages forbehold for eventuelle ændringer.

Telefontider​:

Mandag - torsdag: kl. 07-19.

Fredag - søndag: lukket.