window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'AW-804919833');

Kørekort til trailer på rolig køreskole – tag dit trailerkørekort her

Kør med læs, heste eller campingvogn med dit b/e-kørekort

Ønsker du at tage et trailerkørekort? Du er havnet det helt rette sted.

Den Rolige Køreskole ligger i Ølstykke, så mange af vores elever kommer fra de omkringliggende byer, men fordi der er så få køreskoler i hovedstaden, der tilbyder kørekort til trailer, kommer mange af vores elever fra København og Nordsjælland.

Derfor er vi Den Rolige Køreskole

Hos Den Rolige Køreskole kan du tage dit trailerkørekort, og vi tager det i dit tempo. Vælger du os, vil du få en venlig, tålmodig og ikke mindst rolig kørelærer. Det kan være svært at lære nyt stof, og det har vi fuld forståelse for. Mange af vores elever har brug for at få tingene forklaret flere gange, før de føler sig sikre i stoffet. Og det er helt normalt. Hos os tager vi tingene med ro.

På den måde skal vi nok sørge for, at du bliver klædt godt på til køreprøven. Undervisningen forgår i en BMW 730d tilkoblet en Eduard trailer. Bilen har automatgear, så du skal derfor ikke bekymre dig om koblingspunktet, når du skal koncentrere dig om at bakke om hjørner.

Hvad er et B/E-kørekort?

Når du tager trailerkort, skal du finde ud af, hvor stort et læs, du har behov for at kunne køre med. Med et B/E-kørekort har du lov til at køre med en trailer med en tilladt totalvægt på 3.500 kg.

Trailerkørekort med automatgear? Hvordan fungerer det?

Medio 2018 blev reglerne for at tage trailerkørekort ændret. Du kan nu tage trailerkort med automatgear uden at få begrænsninger i dit kørekort. Dvs. at du ikke får kode 78 i kørekortet, og at du fremadrettet må køre med trailer koblet til en bil med både manuelt- og automatgear.

Vi giver dig et godt tilbud på trailerkørekort

Vi går ind for gennemskuelighed – og det gælder bestemt også den endelige pris på dit B/E-kørekort.

Derfor tilbyder vi dig en samlet løsning: Alt Inklusiv. Når du vælger denne løsning, får du den undervisning, der som minimum er krævet af loven for at tage kørekort til trailer. Ud over det er gebyret til din første køreprøve og brug af vogntoget til prøven også inkluderet. Undervisningen foregår i en BMW 730d.

Selve teoriundervisningen klares på en enkelt aften og vil tage 3 timer.

Få dit trailerkørekort

Prisliste for kørekort til trailer

Ønsker du at betale hver enkelt del separat, fremgår priserne herunder.

Hvis du vil sammenligne Den Rolige Køreskoles priser på trailerkørekort med priserne hos andre køreskoler i Ølstykke, Jyllinge, Frederikssund, Hillerød, Roskilde, Stenløse eller Slangerup, skal du undersøge om deres pris også inkluderer gebyr til Færdselsstyrelsen og brug af vogntoget til 1. køreprøve.

Alle priser er inkl. 25 % moms, undtaget gebyret til staten, som er momsfrit.

Teoriundervisning, 4 lektioner — 1.600,-

Kørelektioner, 6 lektioner — 3.300,- (man-fre kl. 06.30 – 18.00)

Ekstra kørelektion á 45 min. — 550,- (man-fre kl. 06.30 – 18.00)

Tillæg pr. lektion á 45 min. — 150,- (hverdage kl. 18.00-23.00)

Tillæg pr. lektion á 45 min. — 200,- (lør/søn/helligdage)

Gebyr til staten for praktisk køreprøve — 280,-

Brug af vogntoget til køreprøven — 1.000,- (i Frederikssund)

Normalpris for kørekort — 6.810,- (inkl. 4 teorilektioner, 6 kørelektioner, gebyr til staten, brug af vogntog til 1. køreprøve)

Alt Inklusive Trailerkørekort — 5.800,-

Alt du skal vide om trailerkørekortet

Køreprøve trailerkørekort

Køreprøven til stor trailer afholdes normalt i Frederikssund. Den dag skal du normalt møde på Holmensvej 8 i Frederikssund, i bunden af Scanias parkeringsplads.

Du vil blive bedt om at frakoble traileren og bakke skolebilen op ved siden af traileren. Nu starter køreprøven, og du kører frem foran traileren, og bakker vha. spejle og bakkamera så tæt på traileren, at du kan sammenkoble vogntoget. Du kontrollerer derefter sammenkoblingen, og at lyset virker. Derefter beder den sagkyndige dig kontrollere nogle ting ved traileren/sammenkoblingen, f.eks. om dæk, rammen, lyset, driftsbremsen, parkeringsbremsen osv. er i orden. Derefter kører I en tur på mindst 25 minutter. Undervejs skal du vise, at du følger gældende færdselsregler, og at du selvfølgelig stadig laver gode orienteringer – også ved at dreje hovedet.

Du skal huske, at der gælder en maksimal hastighedsbegrænsning på 80 km/t for vogntoget, da traileren ikke er godkendt til tempo 100. Du vil blive bedt om at bakke højre om et hjørne. Husk god orientering og blinklys undervejs. Du har 3 forsøg i alt, hvis bakningen ikke går som planlagt i 1. forsøg. Husk dog altid at stoppe i god afstand til forhindringer.

Du finder den vigtigste teori i den gratis teoribog. F.eks. kan du se registreringsattesterne for skolebilen og traileren, så du kan undersøge, om bil og trailer lovligt kan sammenkobles. Bemærk at det ikke er reglerne for trailerkørekort, der menes, men om bilen rent fysisk kan og må trække traileren. I registreringsattesten for bilen kan du se, at påhængskøretøjets største tilladte totalvægt med bremser er 2.100 kg. Traileren har en faktisk totalvægt på 800 kg, så vægtmæssigt er sammenkoblingen i orden, når der kun ses på, om selve bilen må trække traileren. Både bil og trailer er godkendt med synsfri sammenkobling.

Hvis du er i tvivl, om du står med de rigtige registreringsattester, skal du kontrollere, om de passer til hhv. bilens og trailerens nummerplade. Vogntoget må samlet højst være 18,75 meter langt. Skolebilen og traileren er samlet 10,1 meter langt.

Hent teoribog

Lægeerklæring

Når du ønsker at tage trailerkort, også kaldet b/e kørekort, er det en udvidelse af dit nuværende kørekort (du skal have kørekort til bil i forvejen og være fyldt 18 år). Derfor kræves der en lægeerklæring.

Husk at bestille tid til en lægeerklæring hos din egen læge hurtigst muligt, dog ikke tidligere end 3 måneder før du begynder til teori. Medbring pasfoto til lægen. Lægeerklæringen medbringes gerne til teori eller hurtigst muligt derefter. Når lægeerklæringen er modtaget, afleverer vi den til Borgerservice, som godkender den. Derefter kan jeg bestille en køreprøve.

Hvis din læge har lavet bare den mindste kommentar i din lægeerklæring, kan Borgerservice ikke godkende den indenfor de normale 3-4 dage, men er nødt til at sende den forbi Færdselsstyrelsen for at blive godkendt. Dette kan ofte forlænge sagsbehandlingen med 4-8 uger. Færdselsstyrelsen kan kontaktes på 72 21 88 99.

Du skal ikke til teoriprøve men bliver i stedet bedt om at kontrollere nogle ting ved traileren/sammenkoblingen til køreprøven.

Regler for kørsel med stor trailer 2018 (fra Politiets hjemmeside)

Hvilken type trailer må du køre med, når du har almindeligt kørekort til personbil?

Reglerne om hvilken type trailer, du må køre med afhænger af, hvornår du har erhvervet dit kørekort.

Hvis dit B-kørekort er erhvervet efter maj 2009, må du køre med trailere på 750 kg eller under, hvis bilen er godkendt til det. Derudover må du køre med trailer, hvis summen af bilens tilladte totalvægt og trailerens tilladte totalvægt tilsammen ikke overstiger 3.500 kg.

Hvis dit B-kørekort er erhvervet før maj 2009, gælder der særlige regler:

Overstiger summen af den tilladte totalvægt ifølge bilens og trailerens registreringsattester 3.500 kg, og overstiger trailerens tilladte totalvægt samtidig 750 kg, skal du se på, hvad der er anført på bilens registreringsattest under “Påhængskøretøj med bremser”.

Er denne vægtgrænse lavere end trailerens tilladte totalvægt, bruger man den og lægger den sammen med bilens totalvægt. Overstiger den sammenlagte vægt ikke 3.500 kg, kan du lovligt køre bilen med traileren med dit B-kørekort.

Du skal desuden være opmærksom på, at både bil og trailer altid skal være godkendt til synsfri sammenkobling, og at du skal medbringe registreringsattesterne eller kopi af dem under kørslen.

Hvornår er det nødvendigt med et trailerkørekort?

Hvis summen af den tilladte totalvægt af din bil og trailer overstiger 3.500 kg, skal du have et trailerkørekort (kategori B/E) for at køre med traileren. For at få trailerkørekort skal du gennemføre fire teorilektioner, seks praktiske timer og en praktisk prøve. Med et trailerkørekort kan du køre med bil og trailer, hvor bilens tilladte totalvægt ikke er over 3.500 kg, og hvor trailerens tilladte totalvægt ikke overstiger 3.500 kg.

Udvidelse af B-kørekortet i stedet for trailerkørekort

Et B+ kørekort giver dig ret til at køre med bil og trailer med en samlet totalvægt på op til 4.250 kg, uanset om anhængerens totalvægt overstiger 750 kg. Undervisningen til B+ følger samme plan som undervisning til erhvervelse af trailerkørekort (B/E). Desuden vil de praktiske køretimer og prøven kunne foregå i bil efterspændt en trailer.

Hastighed ved kørsel med trailer

Du skal som udgangspunkt følge de almindeligt gældende hastighedsgrænser, når du kører med trailer. Der gælder dog en række særregler for kørsel med trailere (og campingvogne).

Almindelige trailere (og campingvogne)

Du må aldrig køre hurtigere med almindelige trailere (og campingvogne) end 80 km/t på motorveje og 80 km/t uden for byzone. De fartgrænser skal du holde dig til, også selvom der er skiltet med højere hastighedsgrænse. Du må i byzoneområde køre med 50 km/t, du må dog følge en evt. højere lokal hastighedsgrænse op til 80 km/t.

Tempo 100-godkendte trailere (og campingvogne)

Du må aldrig køre hurtigere med Tempo 100-godkendte trailere (og campingvogne) end 100 km/t på motorvej eller 80 km/t på motortrafikvej og landevej. Du skal have Tempo 100-godkendelse til at køre i Danmark, og hvis du vil køre i Tyskland

Frakendelse for at køre for hurtigt med trailer

Hvis du kører mere end 30% for hurtigt med en trailer spændt efter din bil, får du et klip i kørekortet. Hvis du kører mere end 40% for hurtigt, frakendes du førerretten betinget, hvis hastighedsgrænsen er over 30 km/t. Hvis hastighedsgrænsen er højst 30 km/t sker frakendelsen, hvis du kører mere end 60 % for hurtigt.

Home » Kørekort til trailer