window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'AW-804919833');

Tag dit kørekort i en elbil

Oplev roen og køreglæden ved at tage dit kørekort i en elbil

Skal du til at tage dit kørekort og er måske en smule nervøs for forløbet? Du er ikke den eneste. Det er helt normalt, at du bliver en smule nervøs, når du skal tage kørekort. Men vælger du at tage dit kørekort på Den Rolige Køreskole, er der ingen grund til at være nervøs.

Den Rolige Køreskole ligger i Ølstykke, og netop derfor har vi mange elever fra de omkringliggende byer, herunder Slangerup, Ølstykke, Frederikssund og Stenløse. Men fordi vi tilbyder undervisning i kørekort til elbil, så kommer der også elever helt fra København og fra Nordsjælland.

Derfor er vi Den Rolige Køreskole

Vi tager det helt roligt og tilrettelægger processen efter dine behov. Vi har nemlig fuld forståelse for, at alle mennesker lærer på deres egen måde og i deres eget tempo. Tager du dit kørekort hos os, vil du komme på et hold med maks. 11 andre elever. Det betyder, at kørelæren har tid til at hjælpe alle elever og besvare alle spørgsmål.

Vi giver dig altså de bedste forudsætninger for at tilegne dig teoristoffet. Teoriundervisningen foregår som klasseundervisning i et samspil mellem eleverne og Nikolaj. Der benyttes whiteboard, færdselstavler, billeder, projektor – og en god portion humor.

Du får de bedste rammer for at lære

Hos os kan du tage dit kørekort i elbil, hvilket betyder, at du kører med automatgear. Det er generelt en behagelig oplevelse af køre i en eldrevet bil fremfor en med benzinmotor, hvilket du vil opleve i de praktiske køretimer. Hvis du har spørgsmål til at tage kørekort i elbil, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os og høre mere.

Vælg mellem elbil eller manuelt gear

Det er selvfølgelig også muligt at tage dit kørekort i en bil med manuelt gear og benzinmotor. Det kan også være en fordel for dig, for hvis du tager kørekort i en elbil med automatgear, må du efterfølgende kun køre i biler med automatgear, og du vil skulle op til en praktisk prøve i en bil med manuelt gear, hvis du vil køre i denne type køretøj.

Få dit kørekort

Vi tilbyder dig en god samlet løsning

Hos Den Rolige Køreskole går vi ind for gennemskuelighed – det gælder også for den endelige pris på dit kørekort. Derfor har vi en samlet løsning: Alt Inklusiv.

Når du vælger Alt Inklusiv, får du den undervisning, der som minimum er krævet af loven, herunder et førstehjælpskursus. Du får online adgang til teoriprøver og teoriundervisning, så du også kan øve dig, når du ikke er på køreskolen. Du får også online adgang til DVD’en Forstå & Bestå. Gebyret til din første teori/køreprøve og brug af skolebilen til køreprøven er også inkluderet.

Udover prisen for Alt Inklusiv skal du betale for et pasfoto og en lægeerklæring. Det vil ca. koste 600 kr.

Det er sandsynligt, at du får brug for ekstra kørelektioner før køreprøven. Vi tager en vurdering sammen, når prøven nærmer sig.

Kørslen foregår i tidsrummet kl. 06.30 – 16.30 på hverdage.

Nogle dage tilbyder vi kørsel frem til kl. 21.30. Ønskes kørsel i weekenden, kan det i begrænset omfang lade sig gøre mod tillæg.

 

Alt det praktiske

Køretider

Når du tager dit kørekort hos os i Ølstykke, er der køreundervisning 1-2 gange pr. uge.

En del af kørslen vil sandsynligvis kunne være uden for skole/arbejdstid, da en del elever har dage, hvor de møder senere eller har tidligt fri. Husk at sætte tid af i din kalender til at tage kørekort. Hvis du gør det, og din lægeerklæring bliver godkendt hurtigt, er det muligt at tage kørekort på ca. 12 uger – afhængigt af den aktuelle prøvesituation.

Hvis du teoretisk set kørte 8 dobbeltlektioner á 90 minutter (lovkravet) i skoletiden, ville det påvirke det årlige fravær med 1 %.

Teori- og køreprøve foregår indenfor normal kontortid.

Manøvrebane

Undervisning på manøvrebane og køreteknisk anlæg foregår så vidt muligt eftermiddag/aften. Teoriundervisning foregår kl. 18-21. Førstehjælpsundervisning foregår også i køreskolens lokaler og vil normalt foregå lørdag eller søndag kl. 10-18. På visse betingelser kan du være fraværende en teoriaften. Dette gælder dog ikke førstehjælpsundervisningen.

Lægeerklæring

Du skal huske at bestille tid til en lægeerklæring hos din egen læge. Medbring pasfoto til lægen.

Lægen giver dig lægeerklæringen i en forseglet kuvert, som du ikke må åbne. Medbring lægeerklæringen til en af de første teoriaftener.

Vi sætter en ære i at behandle hver elev individuelt. Vi kan hjælpe næsten alle med at tage kørekort, så selvom du evt. har en eller flere diagnoser, er det ikke en forhindring, men blot en udfordring.

Har du præstationsangst kan vi henvise dig til Trine Sloth, som ud over at være et dejligt menneske, er stresscoach. Du finder hende på Trinesloth.dk – nævn blot, at du er ved at tage kørekort hos Den Rolige Køreskole i Ølstykke.

Hvis din læge har lavet bare den mindste kommentar i din lægeerklæring, kan Borgerservice ikke godkende den indenfor de normale 3-4 dage, men er nødt til at sende den forbi Politiets Administrative Center (PAC) for at blive godkendt.

Dette kan ofte forlænge sagsbehandlingen med 4-8 uger. PAC kan kontaktes på 70 20 14 72.

En gennemsnitlig elev har brug for 4-6 ekstra lektioner á 45 min., hvis han/hun går til køreprøve i Frederikssund. Det dækker over, at nogle er klar til køreprøven, når de lovpligtige lektioner er kørt, mens andre har brug for mere end de 4-6 ekstra lektioner.

Kørekort til 17-årige

Du må begynde at tage kørekort, når du er 16 år og 9 måneder. Teoriprøven kan tidligst tages 1 måned før du fylder 17 år, og du må tidligst gå til køreprøve den dag du fylder 17 år.

Dem/den der er indehaver(e) af forældremyndigheden over dig, skal underskrive en samtykkeerklæring, hvis du ikke er fyldt 18 år, når vi indleverer din lægeerklæring til Borgerservice.

Indtil du fylder 18 år, må du ikke køre bil alene. Ledsageren, der skal sidde ved siden af dig, skal opfylde følgende betingelser:

 • Have haft kørekort i mindst 10 år.
 • Ikke være frakendt kørekortet betinget eller ubetinget indenfor de sidste 10 år.
 • Være mindst 30 år.
 • Skal til enhver tid lovligt kunne føre bilen, dvs. ledsageren må ikke være påvirket af alkohol, narkotiske stoffer eller medicin.
Se regler for kørekort til 17-årige

Priser (holdstart efter den 1/1-22)

Prisliste for kørekort til personbil

 • Teoriundervisning 29 lektioner á 45 min. 3.000,-
 • Manøvrebane 4 lektioner á 45 min. 3.000,-
 • Kørelektioner på vej, 16 stk. á 45 min. 8.000,-
 • Køreteknisk anlæg 4 lektioner á 45 min. 3.000,-
 • Opvarming 60 min. og skolevognen til 1 køreprøve. 1.400,-
 • Færdselsrelateret førstehjælp 600,-
 • Online teoriprøver / teoriundervisning 400,-
 • Prøvegebyr til staten 1000,- (pr. 1/10-21)

Normalpris i alt 20.400,-

”Alt Inklusiv” indeholder alt ovenstående og koster 17.500,- (ved holdstart i 2021 betales kr. 16.400,- inkl. det nye højere gebyr til staten).

Det fulde beløb for ”Alt Inklusiv” kan betales ved tilmelding eller senest inden 2. teoriaften. Det er også muligt omkostningsfrit at lave en delbetaling af ”Alt Inklusiv” på følgende måde gennem Go n’ Drive:

 • 1. rate på kr. 5.833,33 betales inden 2. teoriaften. (derefter skal resten af teorien bookes)
 • 2. rate på kr. 5.833,33 trækkes automatisk den 1. måneden efter du har betalt 1. rate
 • 3. rate på kr. 5.833,33 trækkes automatisk den 1. måneden efter du har betalt 2. rate

Hvis du allerede har taget færdselsrelateret førstehjælp, og dit bevis er mindre end 1 år gammelt, eller hvis du har taget traktorkørekort: Du skal ikke tage færdselsrelateret førstehjælp på køreskolen. Derfor bliver de kr. 600,- stående på din konto (Go n’ Drive) og kan senere bruges på ekstra kørelektioner, eller alternativt udbetales efter køreprøven, hvis der ikke har været brug for ekstra kørelektioner.

Ekstra kørelektioner á 45 minutter (mandag-fredag) kr. 500,-

Ekstra kørelektioner á 45 minutter (lørdag og søndag) kr. 650,-

Prisen på ”Alt Inklusiv” forudsætter udelukkende kørsel mandag-fredag. Hvis du booker kørsel lørdag eller søndag, bruger du kr. 150 ekstra pr. lektion, og de vil mangle på din konto, når forløbet nærmer sig sin afslutning, og skal derfor indbetales.

Ovenstående priser gælder også for rutinetimer, generhvervelse af kørekort og ved kontrollerende køreprøve.

Hvis du vil skifte til Den rolige køreskole:

Hvis du allerede er i gang med at tage kørekort et andet sted, og ønsker at færdiggøre dit kørekort hos Den rolige køreskole, kan dette normalt lade sig gøre. Kontakt dog Den rolige køreskole først. Du skal købe en Overflytningspakke, som indeholder et administrationsgebyr og 1 dobbelt kørelektion (2 x 45 min). Overflytningspakken koster kr. 1.500,- og købes ved at trykke på ”Tilmeld” på forsiden af hjemmesiden, oprette sig som bruger, og derefter købe overflytningspakken. Når du er blevet tildelt en kørelærer, kan du selv booke en kørelektion i online-kalenderen (Go n’ Drive). Når du møder op til din første køretime hos Den rolige køreskole, skal du medbringe den lektionsplan, du og din tidligere kørelærer har underskrevet efter hver teori- og køretime (kørelærerens udgave). Der er desværre eksempler på, at elever har fået udleveret en ugyldig lektionsplan i forbindelse med, at de skiftede køreskole. Hvis lektionsplanen ikke er gyldig, skal du sammen med din oprindelige kørelærer bringe dette i orden. Du skal ligeledes have udleveret din ansøgning om kørekort (P23).

Rutinetimer:

Hvis du allerede har kørekort til bil, men føler dig usikker i trafikken, hjælper vi dig gerne med at blive mere tryg. Kontakt dog Den rolige køreskole først. Når vi har aftalt, om du ønsker at køre med manuelt- eller automatgear, er du klar til at bestille Rutinepakken. Du skal købe en Rutinepakke, som indeholder et administrationsgebyr og 1 dobbelt kørelektion (2 x 45 min). Rutinepakken koster kr. 1.300,- og købes ved at trykke på ”Tilmeld” på forsiden af hjemmesiden, oprette sig som bruger, afvente tildeling af kørelærer, og derefter købe Rutinepakken. Nu kan du selv booke en kørelektion i online-kalenderen (Go n’ Drive).

Prisliste generhvervelse af kørekort/kontrollerende køreprøve

Når du vælger generhvervelse / kontrollerende køreprøve ”Alt Inklusiv” løsningen, tilmelder vi dig til teoriprøve og senere køreprøve. Før dette kan ske, skal du selv møde op hos Borgerservice og ansøge om at generhverve dit kørekort / komme til kontrollerende køreprøve. Medbring det brev, du har modtaget fra Politiet. Hvis du skal på ANT-kursus, skal dette være gennemført. Du tilmelder dig selv kurset og betaler selv. Beviset medbringes til Borgerservice. Hvis du ikke længere har et kørekort, skal du også medbringe et pasfoto til Borgerservice.

Herefter skal du tilmeldes vores online-bookingsystem. Gå ind på forsiden på denrolige.dk, og klik på knappen ”tilmeld” i øverste højre hjørne. Her skal du oprette dig som bruger. Efter oprettelse skal du klikke på ”Konto” i venstre side af skærmen, og under ”Bekræftelser” trykke på SMS-beskeder og dernæst Email. Når du har bekræftet dem ved hjælp af de tilsendte koder, er du nu klar til at betale for forløbet. Dette gøres ved at klikke på ”Økonomi” i venstre side af skærmen, og dernæst ”Køb lovpakker mm”. Vælg nu Generhvervelsespakke og betal.

Derefter skal du øve teori og teoriprøver hjemme.

Når Borgerservice har godkendt din ansøgning, giver de dig besked om at afhente ansøgningen hos dem. Du skal nu kontakte Den rolige køreskole via mail: Nikolaj@denrolige.dk, så vi kan bestille en teoriprøve til dig.

Husk, at hvis du stadig har et kørekort, skal det afleveres til den sagkyndige inden teoriprøven. Du får det kun igen, hvis du består teoriprøven. Du skal også medbringe ansøgningen om kørekort (P23) til teoriprøven.

Når du har bestået teoriprøven, kontakter du igen Den Rolige Køreskole. Vi bestiller tid til en køreprøve og du booker tid til en dobbelt kørelektion (2 x 45 min) i vores online-kalender. Du kommer enten til at køre med Samet eller Nikolaj.

Generhvervelse/ kontrollerende køreprøve ”Alt Inklusiv” indeholder følgende:

 • Kørelektioner på vej, 2 stk. á 45 min.
 • Opvarmning 60 min. og skolevognen til 1 køreprøve.
 • Prøvegebyr til staten
 • Online teoriprøver / teoriundervisning
 • Administrationsgebyr

Alt Inklusiv” koster kr. 4.200,- inklusiv gebyret til staten.

Hvis teoriprøven eller køreprøven ikke bestås, betales kr. 890,- til staten for en ny prøve. Ekstra kørsel og ny køreprøve afregnes efter priserne på almindeligt kørekort.

Hvis frakendelsen af kørekortet er sket pga. spirituskørsel, skal du gennemføre et ANT-kursus, før du henvender dig hos Borgerservice.

ANT-kurset koster pt. kr. 3.200,-.

Tilmeld dig et ANT-kursus på antk.dk, hvor du også kan læse mere om Regionernes Alkohol-, narko- og trafikkurser i Danmark.

Med kørekort til flere kategorier er alt på spil

Hvis du har kørekort til flere kategorier, er alt på spil, når du går til teori- og køreprøve. Er den samlede kontrollerende køreprøve ikke bestået efter aflæggelse af højst to teoriprøver og højst to praktiske prøver, skal eventuelle yderligere prøver aflægges efter reglerne om køreprøve til kørekort til de kategorier, hvortil førerretten ønskes generhvervet.

Når du har bestået teoriprøven, kontakter du Den Rolige Køreskole. Vi bestiller tid til en køreprøve og du bestiller en dobbelt kørelektion i Go n’ Drive, så du kan køre med en kørelærer nogle dage før køreprøven.

Prisliste kørselsforbud/særlig køreundervisning

Hvis du indenfor de første 3 år efter, at du har erhvervet kørekort første gang, er frakendt førerretten ubetinget eller er pålagt et kørselsforbud som følge af andet end spirituskørsel, skal du gennemføre særlig køreundervisning, inden du kan generhverve eller få gengivet din førerret.

Det er politiet, der afgør om du skal gennemføre særlig køreundervisning og/eller ANT-kursus.

Ved aflæggelse af teoriprøve og praktisk prøve skal du medbringe din kørelærers eksemplar af lektionsplanen som dokumentation for, at du har gennemført den særlige køreundervisning.

 • Teoriundervisning 8 lektioner á 45 min. (fri teori inkluderet) 3.000,-
 • Kørelektioner på vej, 8 stk. á 45 min. 4.000,-
 • Opvarming 60 min. og skolevognen til 1 køreprøve. 1.400,-
 • Prøvegebyr til staten. 890,-
 • Online teoriprøver / teoriundervisning. 400,-
 • Normalpris i alt. 9.690,-
 • Pris særlig køreundervisning ”Alt Inklusiv”. 7.700,-

Et evt. ANT-kursus er ikke med i prisen. Alle priser er inkl. 25 % moms, undtaget gebyret til staten, som er momsfrit.

HOLDSTART
Home » Bilkørekort